U bevindt zich hier:

Funcosil beschermt optimaal

Het unieke en speciale Funcosil materiaal, van de topfabrikant REMMERS, waar wij woningen mee impregneren / hydrofoberen, heeft een bijzonder goed indringingsvermogen dat tot diep in de poriën van stenen doordringt. Iets wat uw muren ook nog eens extra resistent maakt tegen alkaliën (zuren), maar ook optimaal beschermt tegen extreme vorst en schimmels geen kans meer geeft.

Belangrijkste redenen om uw buitengevel(s) door ons te laten impregneren met Funcosil:
• Het reinigen en waterafstotend maken van uw buitengevel
• Het verwijderen van aanslag en het doden van algen
• Optimaliseren van comfort in de woning middels een behaaglijk binnenklimaat
• De brandvertragende werking van Funcosil maakt uw woning veiliger
• Funcosil geeft schimmels geen kans omdat er geen vocht van buiten meer naar binnen kan dringen en maakt binnen- en buitenmuren, maar ook de spouw, op termijn schimmelvrij en hierdoor uw binnenklimaat gezonder
• Funcosil beschermt uw woning tegen de invloeden van zuren in regenwater

Een extra reden voor woningen of openbare gebouwen in het publieke domein om buitengevel(s) door ons te laten impregneren is graffiti. De beschermende Funcosil laag maakt het namelijk vele malen makkelijker om graffiti te verwijderen.

Gegarandeerde werking

Als pur sang professionals hebben wij als Isotechniek gekozen voor het beste impregneermateriaal dat er in de markt beschikbaar is. De unieke eigenschappen van Funcosil en onze manier van werken, garanderen een honderd procent resultaat die uw woning voor tenminste 10 jaar optimaal beschermt van (weers)invloeden van buitenaf. Iedere door ons geïmpregneerde woning wordt door een onafhankelijke instantie getest middels de methode van ‘Karsten’. Een testplaat die door Professor Karsten is ontwikkeld om de w-waarde* te bepalen en – mits uw woning goed ‘getest’ wordt – resulteert in een duurzaamheidscertificaat. Een test die meestal 6-8 weken nadat wij uw woning geïmpregneerd hebben plaatsvindt.  

* W-Waarde : Wateropname coëfficiënt in kg/m2/h0,5
Wat kost het impregneren van uw woning
Het laten impregneren van uw buitengevels kent louter voordelen. De kosten voor het laten impregneren zijn bovendien relatief laag. Normaliter – afhankelijk van de opbouw en ligging van uw woning – hanteren wij prijs van € 16,- Euro per m2. Zoals gezegd een richtprijs die in de praktijk iets hoger of lager kan uitvallen natuurlijk. Door een afspraak met één van onze isolatieprofessionals te maken weet u precies waar u aan toe bent. Hij kan u ter plekke exact voorrekenen wat het impregneren van uw woning zou gaan kosten.

Toepassing

Funcosil is bij uitstek geschikt voor het hydrofoberen van minerale ondergronden. In de praktijk betekent dat wij dit bijzondere materiaal kunnen aanbrengen en verwerken op bakstenen, klinkers, kalkzandsteen, stucwerk, pleisterlagen en natuursteen. Eventuele bouwtechnische gebreken zoals scheuren, slechte voegen en/of aansluitingen dienen vooraf gerepareerd en hersteld te worden.

Om het oorspronkelijke absorberende en opzuigende vermogen van uw buitengevel(s) te herstellen is reiniging noodzakelijk. Isotechniek zal in overleg met u dan ook allereerst uw buitenmuren diep reinigen. Voor eventueel hardnekkig vuil maken wij gebruik van een speciale Rotec Nevelstraaltechniek.

Milieuvriendelijk

Uiteraard is Funcosil - net zoals al onze andere materialen die wij toepassen bij het isoleren van uw woning - volledig afbreekbaar en dus vriendelijk voor het milieu. Voor uw en onze veiligheid zullen wij u verzoeken om tijdens het aanbrengen, verwerken en drogen van Funcosil ramen en deuren van uw woning te sluiten. Bij voorkeur wordt de woning als wij klaar zijn aan de buitenzijde van binnen door ons nog extra geventileerd. Maar van professionals verwacht u waarschijnlijk niet anders.

Ja, ik wil meer weten over mijn besparingsmogelijkheden en wooncomfort. Neem vrijblijvend contact met mij op!