U bevindt zich hier:

Kosten spouwmuurisolatie

Het isoleren van uw spouwmuren en de kosten die daarmee gemoeid zijn, wordt door ons berekend en bepaald door het aantal vierkante meters. De totale oppervlakte van de muren die geïsoleerd kunnen worden, bepalen uiteindelijk dus de kosten van onze werkzaamheden en materialen. De keuze voor het isolatiemateriaal maakt uiteindelijk voor de totale kosten niet zo veel uit. Deze liggen over het algemeen namelijk erg dicht bij elkaar. Onze isolatie adviseurs zullen u dan ook met name wijzen op de voordelen en toepasbaarheid van de verschillende materialen. En natuurlijk welk effect deze daadwerkelijk op uw energierekening hebben. 

Richtprijs kosten spouwmuurisolatie per m2

Om u enig idee te geven welke kosten gemiddeld zijn gemoeid met het isoleren van uw spouwmuren, kunt u een richtprijs aanhouden van zo’n € 19,- per m2. Een gemiddelde prijs per woning die we over de laatste drie jaar hebben berekend. U kunt in principe zelf dus eenvoudig een eerste berekening maken door het aantal vierkante meters van de buitengevel te berekenen minus ramen en deuren. Het aantal vierkante meters berekent u door de lengte van de verschillende buitengevels te vermenigvuldigen met de hoogte.

Overzicht gemiddeld geveloppervlak spouwmuurisolatie

Op basis van onze ervaringen treft u onderstaande een indicatie van het gemiddelde aantal te isoleren vierkante meters per woningtype. 

Woningtype                         Gemiddeld m2 geveloppervlak
Open bebouwing                   150 m2
2-onder-1 kap huis                100 m2
Halfopen bebouwing               90 m2
Gesloten bebouwing               60 m2
Appartement (complex)           25 m2

Maatwerkadvies spouwmuurisolatie

Exacte kosten kunnen we natuurlijk alleen vertalen in een concrete offerte als we bij u thuis zijn geweest en als onze isolatie adviseurs de spouwmuren hebben geïnspecteerd (endoscopisch onderzoek). Alleen dan kunnen wij een vrijblijvende offerte uitbrengen. Onze Isotechniek isolatieadviseur komt dan ook graag bij u langs om u alles te vertellen over de isolatiemaatregelen die de energieprestatienorm van uw woning verder kunnen verbeteren.

Samen met u kijkt hij naar de ligging van de woning, de situatie van de gevel en de spouw en checkt hij of er vochtplekken of koudebruggen zijn. Daarnaast wordt er gekeken naar de huidige ventilatie van de gevels en of er eventueel extra voorzieningen nodig zijn. Op basis van alle deze gegevens berekent hij samen met u hoeveel kosten u zou kunnen besparen door uw spouwmuren te isoleren. U zult ontdekken dat uw investering in twee tot drie jaar wordt terugbetaald door een lagere energierekening. Isoleren loont!

Maak meteen een vrijblijvende afspraak

Wilt u een vrijblijvende offerte voor het isoleren van de spouwmuren van uw woning ontvangen? Maak dan meteen een afspraak!

Ja, ik wil meer weten over mijn besparingsmogelijkheden en wooncomfort. Neem vrijblijvend contact met mij op!