U bevindt zich hier:

Werkwijze vloerisolatie

Het isoleren van uw vloer op de begane grond is alleen mogelijk als u onder uw huis een kruipruimte heeft. De meeste huizen die voor 1983 zijn gebouwd hebben geen vloerisolatie. Het isoleren van een kruipruimte of het aanbrengen van isolatie was in die tijd namelijk niet standaard. Zonder een degelijke isolatie van de vloer gaat er echter veel warmte verloren! Bij het isoleren van uw vloer voorzien wij de onderzijde van uw vloer van een duurzaam en hoogwaardig isolatiemateriaal dat wij liefkozend Pur’fect noemen. Een materiaal dat door ons in meerdere lagen van 2cm tegen de  onderzijde van de vloer wordt aangebracht. Afhankelijk van uw woonsituatie creëren we een 8cm dikke laag die een minimale Rc-waarde van 2,8 heeft. Pur’fect reguleert en beheert het klimaat in de kruipruimte en voorkomt optrekkend vocht en schimmelvorming. Omdat het isoleren van uw vloer  de temperatuur van uw vloer laat stijgen, voelt deze aangenamer en prettiger aan en draagt de vloer bij aan een comfortabeler en aangenamer binnenklimaat. De besparing die u met vloerisolatie op uw energiekosten kunt realiseren kan oplopen tot zo’n 15%! 

Voorbereiden van vloerisolatie

Voordat onze specialisten de vloeren kunnen isoleren, inspecteren onze isolatieadviseurs eerst de kruipruimte. We kijken naar de bereikbaarheid van de kruipruimte, de hoogte en staat van de kruipruimte, het aantal vierkante meters vloeroppervlak, het type vloer (hout, beton) en de eventuele aanwezigheid van vocht en/of schimmelplekken. Onze bevindingen bespreken wij uiteraard allereerst met u alvorens een advies en een offerte door ons wordt uitgebracht.

Om een kruipruimte vakkundig te kunnen isoleren is geen hak of breekwerk nodig. Meestal volstaat de vast ingang naar de kruipruimte. Mocht het noodzakelijk zijn dan kunnen we van buitenaf – door kokers te plaatsen – de kruipruimte benaderen.  Uiteraard dient de kruipruimte wel vrij te zijn van puin, maar dat spreekt voor zich.

Aanbrengen vloerisolatie

Het aanbrengen van de isolatie gebeurt via slangen die in de kruipruimte op een spuitstuk worden aangesloten. Vervolgens wordt de isolatie tot de afgesproken dikte aangebracht. Wanneer gebruik wordt gemaakt van ons Pur’fect isolatieschuim ontstaat een perfect dichtende isolatielaag. Wanneer het nodig is om extra ventilatiekokers in de kruipruimte aan te brengen dan wordt dit door Isotechniek geregeld. Normaliter zijn we binnen een halve dag klaar met het isoleren van de vloer. Vanaf dat moment kunt u genieten van een comfortabele en energiebesparende vloer!

Maatwerkadvies vloerisolatie

Onze Isotechniek isolatieadviseurs vertellen u graag of de kruipruimte onder uw huis geschikt is om te isoleren. U leert welke voordelen en besparingen het isoleren van uw vloer heeft en we maken uiteraard graag een vrijblijvende offerte. Maak dus vandaag nog een afspraak met één van onze Isotechniek isolatie adviseurs!

Ja, ik wil meer weten over mijn besparingsmogelijkheden en wooncomfort. Neem vrijblijvend contact met mij op!